CACIB Niš 18.05.2008.

Autor b0gdan | 20 Maj, 2008, 14:10

Evo posle dužeg vremena post :)

Pravo je zadovoljstvo bilo voziti se autoputem do Niša, a još veće uživati na niškoj 'Đavi tj. tvrđavi. Idealno mesto za ovakve manifestacije.

Da ne dužim mnogo, najlepši cane corso je bio Desmo dell Antico Cerberus, a najprijatnije iznenađenje Ventura Strajano koja je uzela CAC u razredu zrelih kuja. Evo slike sa izložbe, ostale detalje možete pogledati na sajtu odgajivačnice Strajano.

 

Ventura Strajano
Ljubomir Crnojakić i Ventura Strajano

 

Rezultati (većina):

  • Viktor Strajano - CAC
  • Desmo Dell Antico Cerberus - CACIB BOB
  • Dea Sangue Magnifica - PRM
  • Ventura Strajano - CAC
  • Reggina Custodi Nos - CAC

Poseban pozdrav za Bosiljku i Bojana Stevanovića, odgajivače predivnih ruskih crnih terijera - Slovenska Dusha.

 

Goga
 Bosiljka Stevanović i Kalinka's Gloria Slovenska Dusha

 

Lotar Custodi Nos

Autor b0gdan | 8 Feb, 2008, 11:30

Kao što rekoh u pozdravnom tekstu, prvi kane korso kog sam video uživo. Lotar poseduje izuzetno staložen karakter i odaje utisak dobro socijalizovane jedinke. Uvek je spreman da se poigra i zabavi sa ljudima, ukoliko to vlasnik toleriše. Izuzetan je čuvar, što je i osnovna namena rase, i spreman je da se u trenutnku pretvori u neustrašivog zaštitnika.

Tretman koji uživa je omogućio da razvije i pokaže sve svoje vrline. U ovom momentu, Lotar ima šezdeset titula i povelje šampiona iz četiri države - Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Jedan je od najtrofejnijih pasa rase kane korso u našoj zemlji. Lotarovi potomci već nose titule mladih šampiona Srbije.

 

Lotar Custodi Nos - april 2007

  Lotar na vršačkom stadionu - april 2007.

 Detalje pogledajte na Lotarovoj stranici.